Mine marsvin

 

 

Hyggestuens Emmy

 

Født: 23. august 2009

 

Søde lille Emmy fandt jeg hos Hyggestuens opdræt i Jylland. Hun er en lille krudtmås med et helt fantastisk nuttet udtryk i ansigtet. Emmy er forblevet en minimut – kun knap 900 g kan hun snige sig op på, og dermed har jeg valgt ikke at avle på hende. Hun er simpelthen for lille.

Hun er et meget livligt lille marsvin, og decideret aggressiv over for andre marsvin. Kun Isbjørn accepterer hun. Ham får hun til gengæld også lov til at bruge som skammel, så hun bedre kan se ud over kanten af buret. Hun sætter simpelthen forpoterne op på hans ryg så hun bedre kan se :)

Hun er mit lille egern: kan hun se sit snit til det hopper hun op på min skulder og sidder.

Juni 2012: jeg troede aldrig det skulle ske, men det er omsider lykkedes at få hende til at acceptere et andet marsvin: Pixie går åbenbart an og de to er nu uadskillelige bedste-veninder.

Juni 2015: Efter at både Isbjørn og Pixie er død, går Emmy alene. Det er ikke lykkedes at få hende til at acceptere andre marsvin, hverken kastrater eller hunner. Hun er nu en sær ældre svagtseende dame, der lever sin pensionisttilværelse i et bur hvor tingene helst ikke skal rykkes for meget rundt. Det imponerende er at hun vejer det samme som hun altid har gjort.

 

Emmy_091101_4.jpg

Emmy100707_2.jpg

Ca. 2½ mdr.

Ca. 10 mdr.

Emmy100707_1.jpg

Emmy 4 år.jpg

Sød lille trutter :)

 

4 år

 

 

 

 

DKkdCH Little Mysteries’ Alvin

Født 21. februar 2013

 

Alvin er en alpaca: krøllet pels med to hvirvler på numsen. Han har arvet sin mors fantastiske temperament, og er en hyggegris uden lige. Han kan godt være lidt usikker i nye omgivelser, men så skal han bare op på min arm og putte, så falder han hurtigt til ro og begynder at mutte :)

Han er blevet kastreret og kommer til at holde tøserne med selskab. Han er stor og lækker dreng, med et helt fantastisk temperament. Meget rolig og medgørlig.

Udstillingsmæssigt har han fået fine bedømmelser som klippet alpaca.

 

Baby Alvin.jpg

2013-03-22 14.15.13.jpg

Få dage gammel

1 måned gammel

Alvin juni 13.jpg

2013-04-21 18.07.46.jpg

4 måneder gammel

Alvins yndlingssted: tunnellen...

Alvin pels.jpg

Alvin 10 mdr.jpg

Alvin med pelsen redt til udstilling.

Alvin 10 mdr

Alvin juni 15.jpg

Alvin juni 15_2.JPG

En ældre Alvin, 1.5 år og inden sommerklipning

Zzzzz..

 

 

Alvin er rigtig dygtig til et aktivitetsspil jeg har anskaffet mig. Det tog ham kun 10 minutter at finde ud af hvordan man løfter de små låg og får fat i godbidden nedenunder. Nu kan de fleste af mine marsvin finde ud af det.

Video af Alvin med aktivitetspillet.

 

 

Sir Toby’s Ikana

Født 31. juli 2013

 

Ikana er en peruaner i farverne sort/hvid broken fox. Hun har dog en fejlhvirvel, så racedyrsudstilling bliver det nok ikke til. Hun blev indkøbt som selskab til Alvin og har lavet et enkelt kæledyrskuld med Drömboets Gonzo, hvor jeg har beholdt hendes søn Micro, samt to racedyrskuld med Milton, hvor jeg beholdte en hanunge fra hver, Emil og Snefnug.

Hun er en vims lille pige og ikke særligt tam. Hun holder meget af at ligge øverst på taget af et af de store huse.

 

Ikana 5 mdr1.jpg

Ikana 5 mdr3.jpg

5 mdr

5 mdr

Ikana juni 15_1.jpg

Ikana juni 15_2.jpg

Ikana knap 2 år

Knap 2 år

 

 

 

 

BOYsv5-14 DKsvCH Ariana von Fredslund

Født 27. oktober 2013

 

Lille Ariana er en CH-teddy i farverne sort tan. Samme race og farve som min elskede afdøde Adele. Ariana har det skønneste temperament og sødeste udtryk. Man kan tydeligt mærke at her er et marsvin der har været i børnehænder fra fødslen. Hun er en rigtig puttegøj og kan ligge længe og blive nusset. Hun er også meget nysgerrig og tillidsfuld. Det er desværre aldrig lykkedes at få hende drægtig, selvom det var min drøm at lave CH-teddy unger på hende med Gonzo.

 

Ariana 2 mdr3.jpg

Ariana 2 mdr1.jpg

2 mdr

2 mdr

3.jpg

7.jpg

5 mdr

5 mdr

5.jpg

 

 

 

 

DKkdCH Drömboets Vivi

Født 7. september 2013

 

Vivi er en CH-teddy og står angivet som hvid/zobel. Jeg synes dog at hun er meget brindlet og ligner næsten magpie. Jeg har sukket en del over Vivi da jeg i hendes yngre dage så hende på udstillinger med andre ejere. Da jeg mistede Pixie var Ulla fra Elverfolkets opdræt så sød at forære mig Vivi efter hun havde født sit kuld og hendes unger var taget fra. Meningen var at hun og Gonzo skulle lave smukke CH-teddyer til mig, men det lykkedes aldrig Gonzo at gøre nogen af mine CH-teddyer drægtige, og som det kan ses på Mindesiden, døde han i en unge alder. Vivi er i mellemtiden gået hen og blevet en ret stor (tyk) dame, og lige meget hvad jeg har prøvet for at holde hendes vægt nede, er det slået fejl. Så PT skal hun ikke have flere unger.

Vivi er en fantastisk dejlig mut, lidt af en sofahygger, men kan også sige meget bestemt fra når der er noget hun ikke gider. Overfor andre hunmarsvin er hun en frygtelig strigle, og har kun villet acceptere hanner og en enkelt meget lille hun, Saga.

 

Vivi maj 15_1.jpg

Skønne Vivi

Vivi maj 15_2.jpg

Vivi maj 15_3.jpg

Vivi 1,5 år

Fantastiske tegninger

 

 

 

 

Sir Tobys New Kid in Town (”Kiddie”)

Født 13. september 2014

 

Kiddie er en sort skimmel peruaner med en helt fantastisk farvefordeling og super lækker tyk pels. Kiddie er stadig meget frygtsom, så vi arbejder intensivt på at gøre hende mere tam – særlige sessioner hvor hun og Milton er ude og blive nusset sammen, så hun kan se det ikke er så farligt. Hun har fået sit første kuld, en peruaner med for mange hvirvler, og jeg håber næste kuld bliver bedre. I mellemtiden har jeg udstillet hende en enkelt gang, hvor hun skrev DMK historie ved at blive den første klippede langhår som har vundet BIS.

 

Kiddie juni 15_3.jpg

Kiddie juni 15_2.jpg

Kiddie 9 måneder

Kiddie 9 måneder

Kiddie juni 15_1.jpg

 

 

 

 

DKCH Little Mysteries’ Emil

Født 1. september 2015

 

Emil er en hvid mørkøjet alpaca efter Sir Tobys Ikana og Sir Tobys Milton. Han er en rigtig dejlig lille dreng, og er allerede blevet uklippet champion i en alder af 6 måneder. Nu er han klippet og vil blive udstillet som klippet alpaca fremover.

 

Emil1dag.jpg

Emil1uge.jpg

1 dag

1 uge

Emil5uger.jpg

Emil2mdr.jpg

5 uger

2 mdr

Emil 6 mdr1.jpg

Emil 6 mdr2.jpg

6 mdr

6 mdr

Emil 6 mdrpels1.jpg

Emil 6 mdrpels2.jpg

I fuld pels, redt til udstilling.

 

Little Mysteries’ Pixie Baby

Født 30.09.2015

 

Pixie Baby er opkaldt efter min afdøde Pixie, som hun ligner ret meget, særligt på den lyse underlæbe :). Pixie Baby er sort eller sepia skimmel/hvid peruaner, med enkelte creme totter. Forældre er Kiddie og Milton, og hun er dermed helsøster til Saga, men fra et tidligere kuld. Hun var solgt til kæl, men barnet i familien blev åbenbart træt af marsvinene, og folk i mit netværk så hende sat til formidling og sørgede for at hun kom retur til mig, hvilket jeg er meget taknemlig for. Hun er blevet en køn pige og har et dejligt og blidt temperament.

 

IMG_0391.JPG

IMG_0951 (redigeret).JPG

1 mdr

10 mdr

 

 

Little Mysteries’ Snefnug

Født 30.1.2016

 

Det var ikke helt meningen at jeg skulle beholde en han magen til Emil. De har samme forældre, Ikana og Milton, og er begge hvid mørkøjet alpaca. Snefnug havde allerede fra han var 2 uger gammel blæreproblemer, og det viste sig ved undersøgelser at han havde en hel del krystaller i sin urin. Han har tendens til at danne disse krystaller, og derfor følte jeg ikke at jeg hverken kunne sælge ham eller avle på ham. I stedet er han blevet her, og vi holder krystallerne i ave ved at udvælge hans kost nøje og give ham kosttilskud der styker blæren, samtidig med at jeg med mellemrum tjekker hans urin. Snefnug har det godt og trives trods hans blæreproblem, som virker stabiliseret for nu.

Han har udviklet en rigtig fin pels og er blevet den første af mine racedyr som har vundet en BIS, selvom det dog var en BIS junior. Hans temperament minder meget om min afdøde Micro – altid nysgerrig og fræk og storsnakkende. Hvor hans storebror Emil står pænt på brædtet og får ordnet pels, der skal Snefnug bestikkes med godbidder for at stå bare en lille bitte smule stille. Han og Emil er bedste venner, og det er en fornøjelse at se de to brødre sammen.

Ligesom det skete med Micro, så var Snefnug ikke helt meningen, og selvfølgelig har jeg tabt mit hjerte til den lille slambert :)

 

Snefnug 2 uger1.jpg

Snefnug2mdr.jpg

2 uger

2 mdr

IMG_0856 (redigeret).JPG

IMG_0850 (redigeret).JPG

5 mdr, BISJ

5 mdr, BISJ

 

 

Little Mysteries’ Saga

Født 18. februar 2016

 

Smukke Saga er en sepia skimmel/hvid peruaner og datter af Milton og Kiddie. Hendes fødsel var lidt dramatisk, idet hun ikke kunne trække vejret. Jeg endte med at måtte puste luft i hende og massere hende, og så kom hun i gang igen. Lige fra fødslen har hun været helt rolig når jeg har taget hende op, og hun elsker at putte hos mig i timevis mens hun mutter løs. Hun tegner til at blive en rigtig dejlig puttepige.

 

Saga3uger.jpg

Saga6uger1.jpg

3 uger

6 uger

Saga6uger2.jpg

Saga6uger3.jpg

6 uger

6 uger

IMG_0963 (redigeret).JPG

IMG_0965 (redigeret).JPG

6 mdr

6 mdr